Вече повече от 2000 години философи, историци, археолози, геолози,  езотерици,

...
Вече повече от 2000 години философи, историци, археолози, геолози,  езотерици,
Коментари Харесай

Атлантида – Златната цивилизация, изчезнала за нощ

Вече повече от 2000 години философи, историци, археолози, геолози,  езотерици, уфолози търсят отговор на въпроса съществувала ли е в реалност мистичната златна земя и свръхразвита цивилизация на Атлантида.
Теориите са доста и най-разнообразни. Някои от тях са изцяло противоположни и даже взаимно се изключват. Опитахме се в този материал да съберем главните версии и изказвания по тематиката. А каква е самата истина никой към момента не може да удостовери със 100-процентова сигурност.

Първите писмени текстове, в които се среща понятието Атлантида,  са античните трудове на известния гръцки мъдрец Платон – „ Тимей “ и „ Критий “. Те са основани към 355 година прочие н. е. Според тях, доста, доста от дълго време египетски сановник разказал на гръцкия общественик Солон (прапрадядо на Платон) историята за трагично погубения златен остров Атлантида, който бил опустошен в рамките единствено на една-единствена нощ и от съществуването му не останала и диря.
По думите на Платон Атлантида бил всесилен град-държава, който имал неизмерими благосъстояния и власт. Той разполагал с толкоз запаси, че даже външните му крепостни стени били задачите облицовани със злато и скъпоценни камъни. Разположен бил на голям остров с приказна природа и плодородна почва. Населението на атлантида – Атлантите, били могъща цивилизация, просъществувала в продължение на повече от 9000 години. Военната мощност и триумфите на армията в златния град били  впечатляващи. Но цялата тази процъфтяваща антична цивилизация и нейният дом били изтрити от лицето на Земята за една нощ под удара на невиждано огромно естествено злополучие.
Мнозина считат написаното от Платон за цялостна художествена небивалица. Те имат вяра, че разказите за Атлантида не са дословни, а илюстрират философските хрумвания на мислителя. В това има вяра и неговият почитател „ Бащата на науката “ - Аристотел. Но немалка част от научните и езотеричните кръгове през вековете и до през днешния ден имат вяра изцяло на разказите на Платон за Атлантида.

Проф. ван Андел, геоархеолог към Кеймбриджкия университет, споделя:
„ Описанието му съдържа такива елементи, че звучи повече като справочник за някоя далечна страна. Затова можем да предположим, че в миналото, някъде е имало такова място и то е било действително. “    
През XVI-XVII век редица писатели, измежду които и Франсис Бейкън (1551-1626 г.), съживяват мита за мистичната Атлантида посредством творбите си. Една от най-значимите книги, отдадени на изчезналия античен континент, е „ Атлантида, Света преди потопа ” (1882 г.) на Игнейшъс Донъли. В нея създателят показва разнородни доказателства от всички сфери на науката, които съгласно него потвърждават освен съществуването на Златния град, само че и  че точно там и по това време човешките същества са еволюирали и са станали цивилизовани.
През миналите епохи, а и в наши дни, непрекъснато излиза друга нова информация, тайни теории и даже някои артефакти, които се пробват да потвърдят теорията, че Атлантида е била в действителност действително действителен островен град, обитаем с доста високо софтуерно развита цивилизация. Огромна част от езотериците и учени от разнообразни сфери на познанието са изцяло уверени, че легендата за златния град-континент не е небивалица, а самата истина. Един от най-големите поддръжници на тези вярвания е съветската писателка на мистична литература Елена Блаватска.   
За цивилизацията на атлантите се приказва, че били с възвишен генезис – „ родени от боговете “. Някои теории дефинират този възвишен генезис като извънземен. Според Едгар Кейси първоначално атлантите били нематериални същества, които с времето се материализирали.
Заселниците на Атлантида били свръхразвито общество и образец за съвършен строй и метод на ръководство. Те разполагали с напреднали технологии, за които  ние през днешния ден, толкоз хилядолетия по-късно, нямаме никакви знания. Също по този начин имали достъп и се придвижвали в галактическото пространство с кораби. Имали чести срещи с разнообразни галактически същества, настояват някои писатели. А съгласно известния инсайдър Кори Гуд жителите на Атлантида били извънземни, от расата на Пре-Адамитите, кацнали на Земята от друга планета. А изгубената Атлантида съгласно него лежи под дълбоките ледове на Антарктида.
Безбройни са хипотезите по отношение на това къде тъкмо е бил ситуиран островният дом на атлантите. Като стартираме от гръцкия остров Тера (срещан и като Тира), минем през Арктика, Кавказ, Испания, Франция, Малта, Крим и стигнем до Северна Африка, Нигерия, Северна и Южна Америка, Сахара…
Но по думите на доста откриватели, има логичност Атлантида да се е намирала някъде измежду водите на Атлантическия океан, защото имената на двата обекта произтичат от еднакъв лингвистичен  корен. Където и да се е намирала територията на Златната страна, едно е несъмнено – тя била „ същинско комерсиално средище “, настояват откриватели от Discovery Channel. На плодородната земя и на този факт се дължало неизмеримото благосъстояние на Атлантида.  
Както неотдавна ви разказахме, спящият оракул Едгар Кейси предсказва намирането на части от изгубената цивилизация на Атлантида край крайбрежията на Бахамските острови. И в действителност години по-късно там е открита каменна групировка, наречена Пътя на Бенини, за която и до през днешния ден се водят разногласия дали фактически е част от изчезналия континент или не.
Според доста от търсачите на същинската причина за тежкото естествено злополучие, погълнало златния континент Атлантида и жителите му, е доста елементарна. Атлантите, които били надарени с надълбоко знание, богати и развити софтуерно и интелектуално същества, както настояват доста източници, станали прекомерно горделиви, алчни и нападателни към хората в другите региони на света. Започнали да превземат от ден на ден непознати територии и да поробват популацията им. Когато изгубили салдото и станали по-меркантилни, в сравнение с е редно, съгласно неписаните вселенски  закони, те били осъдени (както настояват множеството теории) с  невиждано мощно земетресение и потоп. Според други – с изригнал мощен вулкан, съгласно трети – самата земя се разтворила, водена от невидима свръхестествена мощ, и погълнала големия остров надълбоко в недрата си. Без да остави и помен от нейния подем, софтуерно знание и богата 9-хилядна история.
Съвременните геолози са безапелационни, че няма земно злополучие с такава мощност, че да е в положение изцяло да унищожи и потопи голям континент, какъвто се твърди, че е била Атлантида. И то в границите на една-единствена нощ. Това дава съображение на откриватели и окултисти да позволяват, че, в случай че историята на Атлантида е истина, изгубването й несъмнено не е инцидентно и не е породено от естествена злополука. Че някаква друга – неземна мощ има пръст в трагичния завършек на античната златна цивилизация.      
А Атлантите, които съумели да се спасят от него, се пръснали в разнообразни точки на земното кълбо и почнали да основават хибриди в тях, смесвайки се с човешките популации, споделя Кори Гуд. По негова преценка на Земята през днешния ден живеят хиляди Пре-Адамити, каквито счита, че са били атлантите.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР